RECEPT; BÄRPAJ

Hej! Idag tänkte jag dela med mig av ett riktigt bra recept på en bärpaj.  Har haft någon dille på pajer denna vecka, så har svept ihop två pajer på tre dagar. Inte alla veckor, hahah. Sen så är jag precis som min mamma och aaaaldrig följer receptet. Till nästa gång ska jag tillsätta lite vaniljsocker i "fyllningen" för att få lite smak. Dessutom älskar jag lite knapriga bottnar, därav tillsätter jag alltid istället för en del av mjölet lite havrgryn. Blir så gott. Drar ner på sockret en aning gör jag också, hahah. Plötsligt följde jag inte alls receptet ;P
 
Jag hade plannerat att göra en blåbärspaj, men utan blåbär blir det ingen blåbärspaj. Det blev rödvinbärspaj istället, för rödvinbär har vi så frysboxarna svämmar över.
 

 
Här kommer der i varje fall -
BÄRPAJ

Ingredienser:
- 100 gr mjukt smör
- 1 dl socker
- 2,5 dl mjöl (jag tog 2 dl mjöl + 0,5 dl havregryn)
- 1 tsk bakpulver 
- 1 ägg
- bär, ex. blåbär, vinbär
 
- 1 burk gräddfil/creme fraiche/philadelphiaost 
- 0.5 - 0.75 dl socker
- 2 msk mjöl
- 1 ägg
(- 1 tsk vaniljsocker)
 
Gör såhär:
Blanda ihop smör, socker, mjöl, bakpulver och ägg. 
 
Tryck ut bottnen i en pajform.
 
 Fördela valfria bär över hela bottnen. Ställ kallt en stund.
 
Blanda samman reseten (fyllningen) och häll överst. 
 
Grädda nere i ugnen i 20 - 25 minuter, eller tills bottnen fått fin färg.
 
Låt pajen svalna före servering, helst över en natt eller i kylskåp ett par timmar. Servera!
 
Recept, Vardag | bärpaj, paj, recept | |
Upp